2024

De laRinascente a laChincheta

Renovar-se o morir... Doncs renovar-se, renovar-se... Però això sí, conservant intacta la nostra essència. Motivades per una necessitat de canvi, després de més de tretze anys de camí de l'agència -com quan et mires al mirall després de fer-te el mateix pentinat durant anys i de sobte decideixes regalar-te, a tu i als altres, un canvi de look-. Però també mogudes per la il·lusió d'adequar el nostre posicionament com a agència de continguts creatius a les noves tendències estètiques i tecnològiques, que requereixen dissenys més simples i minimalistes, iniciem el nostre procés de renovació. 

I no se'ns va ocórrer una millor manera de començar que fer l'encàrrec a un jove freelance italià, enamorat a parts iguals del disseny gràfic i de la tecnologia -i d'una bella actriu catalana que l'ha portat fins la nostra terra-. Daniele Musio, l'home del somriure perfecte i el traç impecable, es va posar mans a l'obra, submergint-se en la nostra visió de l'agència i avaluant la marca i els seus valors associats: personalitat, compromís, creativitat, versatilitat, innovació, experiència, proactivitat, estratègia, cura, empatia, transparència, humilitat i confiança.  

Inspiració made in Italy

Seguint en la fase d'investigació, el dissenyador va buscar tendències que harmonitzessin amb el caràcter desenfadat i peculiar de la nostra agència. D'aquesta manera, va començar a experimentar amb estils de font: cursiva per a "la" i regular per a "chincheta". En aquesta dinàmica d'intercanvi de fonts va afegir un toc únic i juganer al logotip, capturant una vibra fresca però familiar. 

Una font inspirada en el logotip de "la Rinascent" dissenyat per Max Huber el 1950, on el dissenyador gràfic suís afincat a Milà buscava comunicar la versatilitat dels primers grans magatzems de luxe d'Itàlia, que oferien des dels productes més clàssics fins als més moderns. Expressar aquesta versatilitat i capacitat d'adaptació que té laChincheta per donar resposta a les necessitats dels seus clients, va ser el que va acabar de convèncer el dissenyador per donar llum a la seva inspiració.

A més del canvi de fonts del logo, Musio també va redissenyar el símbol de xinxeta pop, una sèrie de cercles concèntrics de diverses mides i colors (blanc, vermell, lila i negre) que simulen diverses xinxetes superposades, cosa que per als més melòmans remet a la imatge d'un vinil. Amb l'objectiu de simplificar i millorar la seva visualització en qualsevol suport i mida, el dissenyador va proposar convertir el símbol a un sol color, eliminant pes cromàtic i propiciant la seva adaptabilitat, tot mantenint el seu aire pop psicodèlic.

Sense col·laboració no hi ha restyling

Segons Musio, "la col·laboració ha jugat un paper crucial en aquest procés, amb reunions i valuosos comentaris que han permès aconseguir una identitat de marca equilibrada entre el desenfadat i el professional".  Un logotip que realça amb èxit la marca, mostrant la seva personalitat capritxosa, mantenint la claredat i l'atractiu en diverses aplicacions i mides.

Així que, si se't passa pel cap un restyling o fins i tot un rebranding de la teva marca -és important diferenciar entre un i altre ja que el primer només es refereix a la imatge, però el segon requereix una revisió més profunda sobre el propòsit i els valors de la marca-, primer reflexiona i després rodeja't d'un bon equip, busca referències i inspiració i, sobretot sigueu atrevits!

No items found.